Amsterdam
+31-657654441

HET DRAGEN VAN STEUNZOLEN

Het dragen van steunzolen

Steunzolen passen in principe in de meeste confectieschoenen van beter kwaliteit. Gebruik uw steunzolen bij voorkeur in leren schoenen met een stevig hielstuk en een uitneembaar voetbed, goede pasvorm en met een veter- of klittenbandsluiting. Deze combinatie geeft het meest optimale resultaat.

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste schoenen. Glasenap Orthopedie werkt samen met een aantal gerenommeerde schoenwinkels.

Wennen

Meestal moet u even wennen aan het dragen van steunzolen. Er kan bijvoorbeeld spierpijn ontstaan door andere belasting van spieren. Dit gaat doorgaans binnen twee weken over. Heeft u na drie weken nog last, neem dan contact op met de orthopedisch schoenmaker.

Om het wennen soepel te laten verlopen, adviseren wij u om zich aan onderstaand opbouwschema te houden:

dag 1 1 uur
dag 2 2 uur
dag 3 en 4 4 tot 9 uur
vanaf dag 5 de hele dag

 

Onderhoud

Voor zowel uw schoenen als uw steunzolen is het goed om na gebruik de steunzool uit de schoen te halen. Beide kunnen dan aan de lucht drogen. Doe dit niet op of vlakbij een warmtebron.

Garantie

Op uw steunzolen geldt een garantie van drie maanden op materiaal – met uitzondering van het afdekmateriaal –  en zes maanden op de pasvorm.