Amsterdam
+31-657654441

STEUNZOLEN AANMETEN

Steunzolen aanmeten

De periode van steunzolen aanmeten tot het moment dat u erop wegloopt duurt ongeveer twee weken.
Onderstaand de stappen die u doorloopt:

Stap 1: De eerste afspraak met uw orthopedisch schoentechnicus

Bij uw eerste bezoek bespreekt u uw klachten en wensen met uw orthopedisch schoentechnicus en wordt er een voetanalyse gedaan.

Vervolgens meten we de steunzolen aan. Dat gebeurt met een voetafdruk. Deze kunnen we op verschillende manieren maken. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste toestand. Dat is nodig omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.

Het maken van de voetafdruk wordt op één van de volgende manieren gedaan:

  • Dynamische digitale voetscan: Om klachten goed in beeld te brengen, maken wij vooral gebruik van de RS digitale voetscan. De orthopedisch schoenmaker brengt voetklachten, drukpunten onder de voeten en de afwikkeling van uw voeten nauwkeurig in kaart. Lees meer over dynamische voetdrukmeting.
  • Dynamische loopband analyse: Loopband met drukplaat meting voor onze loopanalyses gebruiken we een specifiek ontworpen medische loopband met drukplaatmeting.  In de loopband zitten speciale sensoren verwerkt die elke stap registreren. De sensoren meten de druk, kracht, tijd en de stapparameters. Het resultaat is een diep inzicht in uw looppatroon en uw stapsymmetrie. Afhankelijk van uw problematiek loopt u op blote voeten of geschoeid.
  • Podotrack of blauwdruk : Er worden “stempels” van de voeten genomen. Vervolgens worden de steunzolen op maat gemaakt op basis van deze stempels.
  • Schuimdoos / 3D gipsmal : U zet uw voeten op een schuimdoos en deze worden in het schuim gedrukt. In deze schuimafdruk wordt een 3D gipsmal gemaakt en aan de hand hiervan worden de steunzolen op maat gemaakt.

Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor de voor u meest geschikte methode voor het maken van de voetafdruk. Na het meten van uw voetafdruk gaan wij aan de slag met het produceren van de steunzolen.

Het is belangrijk dat u bij uw eerste afspraak de schoenen meeneemt waarin u uw steunzolen wil gaan dragen. Bovendien kan onze orthopedisch schoentechnicus het slijtagepatroon aan uw schoenen beoordelen, wat iets zegt over uw looppatroon.

Stap 2: Van bestelling tot levering

Twee weken later zijn uw steunzolen klaar en kunt u ze ophalen. Uw orthopedisch schoentechnicus helpt u met de steunzolen in uw schoenen, controleert of ze goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw zolen kunt wennen.

Stap 3: Nazorg en controle

Afhankelijk van intensiviteit van gebruik, gaan steunzolen ongeveer een jaar mee. Wij adviseren u uw steunzolen jaarlijks te laten controleren op slijtage en of de steunzool nog goed bij de stand van uw voet past. Mocht u eerder klachten ervaren of vragen hebben, neemt u dan direct contact op met ons.

 

Steunzolen materialen & eigenschappen

Voor de productie van steunzolen worden verschillende materialen gebruikt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bespreken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn.

  • Alcantara
    Alcantara wordt voornamelijk gebruikt voor de bovenlaag van de steunzool. Deze stof behelst een combinatie van microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn voelt de stof fluweelzacht aan. De stof is daarnaast slijtvast en makkelijk te reinigen.
  • V.A. in schuimvorm
    E.V.A. is een zacht, flexibel maar heel taai, UV- en weerbestendig, schokabsorberend, licht van gewicht en slijtvast materiaal. Alle ideale eigenschappen voor een steunzool.
  • Leer
  • Kurk
    Kurk is een licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Belangrijkste eigenschappen zijn: sterk elastisch, antistatisch, geluiddempend en vochtbestendig.

Voor het afdek van de steunzool wordt gebruik gemaakt van E.V.A., leer en/of alcantara.